top of page
Search

Τα οφέλη του μελιού το χειμώνα



Μέλι, το φαγητό που έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο σε όλη την ιστορία. Ένα προϊόν που γλυκαίνει το γάλα, το γιαούρτι ή ένα γλυκό, αλλά γλυκαίνει και το σώμα. Είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να φάμε τον χειμώνα.

Και είναι ότι εκτός από το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές συνταγές, είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που μας παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η άνοδος και η πτώση της θερμοκρασίας είναι σταθερή, ακόμη και στη μέση του χειμώνα. Τα σώματα το παρατηρούν και αυξάνουν τον αριθμό των κρυολογημάτων ή της γρίπης. Εδώ είναι που το μέλι παρουσιάζεται ως ένας από τους καλύτερους συμμάχους για την αντιμετώπιση της πτώσης της θερμοκρασίας.


Το μέλι είναι μια φυσική πηγή ενέργειας

Οι θρεπτικές ιδιότητες του μελιού καθιστούν αυτό το προϊόν μια τεράστια και φυσική πηγή ενέργειας για άτομα που κάνουν σωματική άσκηση καθημερινά. Περίπου 100 γραμμάρια μελιού παρέχουν περίπου 300 θερμίδες.

Μια κουταλιά της σούπας μέλι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική και επίσης τέλειο υποκατάστατο της ζάχαρης.

Αποτελεσματικό κατά των παθήσεων του αναπνευστικού το χειμώνα

Το μέλι είναι αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα, ιδανικό για κρυολόγημα, πονόλαιμο, λαρυγγίτιδα, κρυολόγημα κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι απαραίτητο να λαμβάνετε καθημερινά μια κουταλιά μέλι για να δυναμώσετε το λαιμό και να προετοιμάσετε τον οργανισμό απέναντι σε εξωτερικές απειλές και ιούς.


Ηρεμήστε και χαλαρώστε πριν κοιμηθείτε

Μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων του μελιού, είναι επίσης ένα φυσικό παυσίπονο νεύρων. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλυκόζη είναι απαραίτητη για τους νευρώνες.

Για το λόγο αυτό προτείνεται η κατανάλωση μελιού σε περίπτωση νευρικών διαταραχών και σωματικής και πνευματικής κόπωσης. Καθώς η γλυκόζη απορροφάται πριν από τη φρουκτόζη, βοηθά να δοθεί ζωντάνια στους μυς που αποτρέπουν τις κράμπες, τις συσπάσεις και τη δυσκαμψία.

Το μέλι βοηθά επίσης στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η λήψη μιας κουταλιάς της σούπας μέλι πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.


Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα το χειμώνα

Η κατανάλωση μελιού βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μελιού με άδειο στομάχι βοηθά στην πρόληψη του οργανισμού από εξωτερικές απειλές που έρχονται με τη μορφή ασθενειών.

Ίσως η πιο γνωστή ιδιότητα και για την οποία καταναλώνουμε μέλι είναι η ανακούφιση από τον πονόλαιμο, τον βήχα και τον ερεθισμό που προκαλεί. Αλλά το μέλι είναι πολύ περισσότερο.

Εκτός από όλα αυτά τα οφέλη από την κατανάλωση μελιού το χειμώνα, το μέλι είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Βοηθά στην επούλωση πληγών, εγκαυμάτων, συνιστάται ακόμη και σε άτομα που υποφέρουν από ακμή.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η κατανάλωση μελιού δεν συνιστάται για βρέφη κάτω των 18 μηνών, αφού είναι ένα προϊόν που μπορεί να περιέχει ουσίες που τα οξέα του στομάχου των μωρών δεν είναι ικανά να καταστρέψουν.


Γνωρίστε τις ποικιλίες που έχουμε στο







36 views0 comments
bottom of page